Værløse

Historie:

Værløse, tidligere kendt som VM madrasser, blev grundlagt af Svend Angelsø i 1946 som Værløse Madrasfabrik. I 1980erne flyttede fabrikken til Farum og skiftede navn til VM madrasfabrik. Efterfølgende var det Svend Angelsøs søn Jørgen Angelsø der drev virksomheden videre med egen systue og produktion.

I 1940’erne lavede man madrasser med halm, tang og træuld og senere også krøluld og kokos. De materialer blev fortrængt af fjedrens gennembrud i madras produktionen. I starten brugtes fjedre fra møbelpolstring, men snart blev der udviklet specielle madrasfjedre.

I 1970’erne var vandmadrasser højeste mode. Som modtræk udviklede man “posefjedren” der revolutionerede madrasproduktionen. Posefjedren har fået sit navn, fordi hver fjeder er indkapslet i små poser, der svejset sammen. Det er den mest benyttede fjeder i moderne madrasproduktion, og den der giver bedst støtte og liggekomfort. Leverandører til Værløse videreudvikler og forbedrer hele tiden posefjedren, og den fås i dag i mange udførsler. Værløse var også den første danske fabrik, der producerede boxmadrasser og elevationsmadrasser samt introducerede dem til møbelhandlere.

Værløse har været først med mange ting i dansk madrasindustri. En ting er vi dog sidst med. Vi er nemlig den eneste fabrik, der stadig producerer alt med menneskehænder. I vores daglige produktion kombineres godt håndværk med moderne teknologi, så madrasserne er på forkant med udviklingen, selvom vi ikke har masse- og serieproduktion. Fra syning af betræk til produktion af selve madrassen, ligger der solidt håndværk bag hver eneste madras fra Værløse. Det kan både ses og mærkes.

Produkt & håndværk:

Værløse er en dansk kvalitetsmadras, produceret med fokus på at give brugerne den bedst mulige hvile og nattesøvn.

Derfor er Værløse meget mere end én madras. Det er et bredt udvalg af boxmadrasser, springmadrasser og elevationsmadrasser med forskellig hårdhed, bæreevne, støtte og mulighed for individuel tilpasning.

Finder du alligevel ikke den Værløse madras, som opfylder dine ønsker 100 procent, så producerer vi gerne en skræddersyet madras helt specielt til dig. Baseret på din krops helt unikke behov. Få en snak med din Værløse-forhandler og find sammen frem til, hvad der skal til for at din krop får den bedst mulige hvile. Så
skaber vi din personlige madras som ægte håndværk på vores “madras-snedkeri”.

Det samme gælder naturligvis, hvis din madras skal have en helt speciel størrelse eller facon. Hvis du ønsker en dobbeltmadras med forskellige egenskaber på hver sin halvdel, eller hvis du ønsker en vendbar madras med differentieret hårdhed. Eller… Du skal aldrig holde dig tilbage med specielle ønsker.

Med Værløse får du med andre ord en madras, skræddersyet til din krop og din måde at sove på.

Om-værløse

Håndværk:

Værløse madrasser er dansk håndværk, hvor alt er produceret helt fra bunden. Virksomheden blev grundlagt i Værløse i 1946, flyttede siden til Farum og har i dag hjemme i Nysted – og erfaringen samt respekten for det gode håndværk er flyttet med til vores nye “madras-snedkeri”.

Værløse produceres på en bund af erfaring og tradition, tilsat moderne teknologi og de bedste råmaterialer. Og vi arbejder tæt sammen med førende specialister inden for bl.a. sundhedsvæsenet. Hele processen er lagt i hænderne på vores dygtige håndværkere – og både produktionen og udviklingen af nye madrasser sker med fokus på slutbrugerens komfort og i respekt for miljøet.

Vi bruger udelukkende miljøvenlige skumprodukter, og alle vores madrasser er produceret af tekstiler, der har verdens førende sundhedsmærkning: Øko-Tex 100. Det er din garanti for, at madrasserne ikke afgiver sundhedsskadelige stoffer

Vi bruger kun de bedste og mest sikre materialer – fra oliehærdede fjedre til brandhæmmende skum. Og alle madrasser gennemgår en løbende kvalitetskontrol i alle led på fabrikken. På den baggrund giver vi dig også en unik garanti på alle vores produkter: 25 års garanti på fjedrebrud og 5 års totalgaranti fra fabrikken i Maribo.

Værløse bygger på godt, dansk håndværk – og på en vision om at sikre dig den helt rigtige søvn. Vi går ikke på kompromis med din ryg. Derfor leverer vi også gerne skræddersyede specialløsninger, hvis du har helt særlige ønsker til kvalitet og komfort.

Alle Værløse madrasser er håndværk helt fra bunden – derfor kan vi hurtigt og præcis skræddersy en personlig og individuel madras, der er tilpasset dine mål, behov og ønsker. Fra hårdhed og størrelse til fleksibilitet.

Start med at prøveligge de forskellige Værløse-modeller hos din forhandler. Find den madras, der passer bedst til dig – og tal derefter med forhandleren om, hvad du kunne tænke dig af ændringer eller justeringer. Og hold dig ikke tilbage – både Værløse og forhandleren er til for din skyld:
Er madrassen en anelse for hård?
Har du behov for helt specielle mål?
Vil du kunne skifte mellem en hårdere og en blødere side?
Skal madrassen være lidt hårdere i ryggen? Skal din dobbeltmadras have forskellige egenskaber i hver side?

Værløse madrasserne er bygget op, så du også efter købet kan få skiftet hele eller dele af madrassens indre. Det kan være pludseligt opståede rygproblemer eller andre personlige forhold, der betyder, at du ønsker en anden hårdhed i madrassen.

På Værløse Madrassnedkeri er fleksibilitet og individualitet nøgleord. Og når vi siger “skræddersyet”, så mener vi det bogstaveligt. Vi tager vores håndværk alvorligt og sætter en ære i at skabe en madras, der er tilpasset efter dine individuelle ønsker – og din måde at sove på.

I vores madrassortiment finder du alt i kvalitetsmadrasser lige fra latex topmadrasser til latex madrasser, skummadrasser, skum topmadrasser, springmadrasser og meget mere. I vores sengesortiment finder du alt lige fra sovesofaer til elevationssenge, boxsenge, kontinentalsenge, rammesenge, højsenge, brandhæmmet-senge m.fl. Vi har desuden også sengegavle og andre sovemøbler.

Forside-banner-dna-1

NATURENS EGNE MATERIALER

Alle Værløse madrasser i Natur-serien produceres og opbygges af naturens egne, sunde og miljøvenlige materialer. Nænsomt behandlet i respekt for miljøet.

 • KRØLHÅR:

  Krølhår er et ægte naturprodukt, der er produceret af hår fra hestens og andre kreaturers man. Vi benytter udelukkende krølhår, der er sorteret og udvalgt efter den højeste kvalitet. Krølhår er et blødt og luftigt materiale, der ånder og lader luften cirkulere i din madras. Det udgør et ægte ventilationssystem og sikrer dig en optimal madras.

 • BOMULD:

  Alle vores produkter i Natur har betræk i bomuld af ren og stærk kvalitet. Yderligere er der i vores madras et lag bomuldsvat, som gør madrassen ekstra behagelig at ligge på. Bomuld lader din krop ånde, mens du sover – det sikrer, at du sover tørt og behageligt i den rette temperatur.

 • ULD:

  Fårets uld er et unikt naturmateriale, der har en urgammel tradition som polstringsmateriale. Ved polstring af vores madrasser anvender vi uld på grund af materialets utroligt gode evne til at varme, når det er koldt – og køle, når det er varmt. Uld sikrer, at du sover på et underlag, der både er tørt og behageligt.

 • FYRRETRÆ:

  Sengerammen i alle vores produkter produceres i fyrretræ af høj kvalitet. Det giver en stærk og stabil sengeramme til din Værløse madras – baseret på en miljøvenlig produktion af naturens egne materialer.

 • FJEDRE:

  Alle Værløse madrasser indeholder danskproducerede kvalitetsfjedre af stål – et af naturens stærkeste materialer. Fjedrenes styrke, spændstighed og blødhed sikrer dig en optimal søvn.

Værløse-logo-sort

Sociale medier