SÅDAN FINDER DU DIN SKRÆDDERSYEDE MADRAS

1. OVERVEJ DIT BEHOV

Tag dig god tid, når du skal vælge en ny madras. Det er en vigtig beslutning, som du vil mærke direkte på kroppen både om natten, og når du vågner. Er I to, så overvej nøje, om det skal være én stor madras – eller i begge er bedst tjent med to forskellige madrasser, der passer til jeres kropsbygning og sovevaner.

2. TÆNK PRIS OG KVALITET

Overvej økonomien. Der er madrasser i mange prisklasser, men vær opmærksom på, at prisen ofte hænger sammen med kvalitet og holdbarhed. En god madras holder formen og komforten i mange år.

3. TAG EN SLAPPER I BUTIKKEN

Prøv madrassen i butikken – hold dig ikke tilbage, men prøv stille og roligt at indtage alle de sovestillinger du bruger om natten. Slap af og føl om kroppen har det godt og komfortabelt. Butikkens personale ved godt, det er den eneste rigtige måde at finde den rigtige madras på.

4. FIND DEN RIGTIGE HÅRDHED

Tjek om madrassen har den rigtige hårdhed, så din lænd og ryg får ordentlig støtte. Det bedste er, hvis du får en anden til at mærke efter, om du ligger korrekt. Læg dig afslappet på ryggen og lad den anden føre sin hånd ind mellem din lænd og madrassen. Hvis der er rigelig plads til hånden, så er madrassen for hård – skal hånden mases ind, så er madrassen for blød. Kan hånden føres roligt ind så der mærkes et ligeligt fordelt tryk fra både madras og lænd, så har madrassen den helt rigtige hårdhed.

5. LAD DIG IKKE NØJES

Bestem dig ikke for hurtigt, men prøv forskellige madrastyper. Du skal ikke nøjes med en, der “da er meget god”. Prøv videre til du finder en madras, hvor du ikke er i tvivl om, at det er den helt rigtige. En madras, der føles som skræddersyet til din krop.

Sengemøbler_&_madras

VIGTIG VIDEN OM KVALITET

POLSTRING OG STOF:

Polstring og stof bør være “ØKO-TEX 100” mærket. Så kan du være sikker på, at produktet overholder de strengeste miljøkrav og ikke frigiver sundhedsskadelige stoffer, der bl.a. er farlige at indånde og kan give hud-irritation.

KANTFORSTÆRKNING:

Moderne madrasser bør have en kantforstærkning. Det sikrer én stor, jævn liggeflade, når der ligger to madrasser i en seng. Det mindsker også slid på syningerne på kanterne af madrassen og gør “ind- & udstigningen” af madrassen langt mere nem og behagelig.

FJEDERMADRAS:

Hvis der er fjedre i madrassen, bør de være olie-behandlet og dobbelthærdet. Det sikrer lang levetid og en knirkefri madras. En nem lille test er, at fjederen ikke er oliehærdet, hvis du kan ændre dens konstruktion ved at trykke den sammen med hænderne.

POCKETFJEDRE:

Hvis du vælger en madras med pocketfjedre, må hver enkelt fjeder ikke være låst sammen af nylon- eller metalclips. Det er netop pocketfjedrenes styrke, at hver fjeder kan arbejde uafhængigt af hinanden.

POLSTERSKUM:

Hvis du vælger en madras med polsterskum, så forlang koldskum – minimum 25 mm. Koldskum ånder godt, har en høj svedtranspiration, god genrejsningsevne og er brandhæmmende. Du kan kende koldskum på dens mærkbare bæreevne.

LATEX-MADRAS:

Hvis du vælger en madras med latex, så forlang ØKO-TEX 100 AIR-Latex.
Modsat traditionel latex “ånder” ØKO-TEX 100 AIR-Latex gennem millionvis af små huller. Ventilationshullerne lukker ikke ved belastning og sikrer en behagelig og tempereret liggekomfort.

SPRINGMADRAS:

Hvis du vælger en vendbar springmadras, skal den have samme hårdhed på begge sider. På den måde får ryggen samme optimale støtte hver nat. Den bør også være forsynet med bærelommer i stedet for traditionelle stof håndtag – bærelommer har en længere holdbarhed og sikrer nem vending af din madras i mange år frem i tiden.

HYGIEJNE

God sengehygiejne er vigtig, bl.a. i forhold til eksem og luftvejssygdomme. Samtidig får madrassen en længere levetid, hvis man følger nogle få, enkle råd. For selvom de fleste helst vil “glemme” det, så byder vores natteleje på gode levevilkår for bl.a. støvmider. Her er varmt, fugtigt – og samtidig taber alle mennesker både hud og hår i nattens stille ro.

Derfor er det vigtigt at lufte både topmadras og sengetøj, vaske rullemadrassen og jævnligt give selve madrassen en grundig tur med støvsugeren. Måske skal du også tænke over, at et stramt sengetæppe kan være pænt – men samtidig betyder, at madrassen ikke kan ånde og komme af med nattens sved.
Hos Værløse finder du madrasser med stor åndbarhed, der ikke alene er med til at give god og behagelig komfort, men samtidig er et plus for hygiejnen. Vendbare madrasser er også et plus for hygiejnen samtidig med, at det forlænger madrassens levetid, når den kan bruges på begge sider.

Endelig kan madrasserne i vores Natur serie tilbyde udskiftning af madrassens todelte kerne. Det giver en helt ny og frisk indmad, der samtidig kan tilpasses de ændringer i vægt, kropsbygning og sovestil, som følger med skiftende alder.

Værløse-logo-sort

Sociale medier